HOME > Over ons > Nieuws

Nieuws

22/07/2017

Wil je volgend jaar meedoen met de Weekendschool?

Zit je in na de zomervakantie in groep 7 en heb je interesse om mee te doen met de Weekendschool?Donderdag 7 september is er om 16.00 een algemene informatie bijeenkomst voor ouders en kinderen.   lees meer »

13/07/2017

Dankjewel!

Dankjewel! We hebben het schooljaar afgesloten met de rapportuitreiking van leerjaar 1 en 2. De eindgesprekken met de diplomakandidaten zijn afgerond. We kijken terug op een prachtig jaar! lees meer »

10/07/2017

We stellen jullie graag voor aan Jaap

Held van de Weekendschool door zijn bijzondere bijdrage!Voor het initiëren van een nieuw vak voor leerlingen van de Weekendschool in Eindhoven en ver daarbuiten. Door de vraag van Jaap naar het elektronisch schakelbord is het nu een lesonderdeel op Weekendscholen door heel Nederland. lees meer »

31/05/2017

Jaarverslag 2016

We kijken terug op een prachtig jaar met leergierige leerlingen, betrokken ouders, enthousiaste gastdocenten, fantastische vrijwilligers, meedenkende sponsoren en een ondersteunend netwerk. Allemaal investeerders in ontwikkeling! lees meer »

11/04/2017

Mogen we je stem?

De RaboClubKas actie is gestart en wij, de Trudo Weekendschool, mogen meedoen! Dit betekent dat alle leden van de Rabobank een stem uit mogen brengen op clubs uit de regio. Hoe meer stemmen, hoe hoger de donatie. Wil je op ons stemmen?   lees meer »

30/03/2017

Met trots presenteren we ons nieuwe logo

Samen met (oud)leerlingen, gastdocenten, vrijwilligers en bestuur hebben we nagedacht over een nieuw logo. Ontwerper Niels Bakkerus heeft ons logo vormgegeven. We zijn erg trots op het resultaat en willen het nu graag aan iedereen laten zien. lees meer »

14/03/2017

Dankjewel gastdocenten Wetenschap en Techniek

De afgelopen weken heeft leerjaar 1 zich mogen verwonderen. De leerlingen kregen les van onze gastdocenten over Wetenschap en Techniek. In 4 weken tijd passeerden verschillende onderwerpen de revue. Met veel passie werd er verteld door de gastdocenten. lees meer »

15/12/2016

Samenwerken vinden we leuk

Dit afgelopen jaar hebben we samengewerkt met oude en nieuwe relaties. We hebben ons team uit kunnen breiden met Noortje. In 2017 gaan we samen met onze vrienden, partners, ambassadeurs, gastdocenten, vrijwilligers en sponsoren door met het ontwikkelen van de school. lees meer »

13/12/2016

Focus op groei door het ontwikkelen van een groei-mindset

De afgelopen 25 jaar heeft professor Carol Dweck onderzoek gedaan naar mindset. Zij toonde aan dat de manier waarop iemand naar zijn eigen vaardigheden en talenten kijkt (mindset), in hoge mate bepaalt hoe je je zal ontwikkelen. Belangrijke onderzoeksresultaten waar we bij de Weekendschool dan ook aandacht aan besteden met onze leerlingen. Een mindset kun je namelijk veranderen en ontwikkelen. lees meer »

05/12/2016

Kennismaken met de vrienden van de Weekendschool

Op de Weekendschool zijn we nieuwsgierig. We stellen graag vragen. We zijn benieuwd naar de verhalen van onze vrienden van de Weekendschool.Wie zijn onze vrienden, wat doen ze en waarom zijn ze betrokken bij de Weekendschool?We stellen deze vragen nu aan Hans en volgende keer weer aan een andere vriend.   lees meer »